Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Истрага о томе како се Данас нашао у фабрици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 02. 2019.

Аутор: З. Радовановић Извор: Данас

Надзорни одбор Заставе оружја заседао о светосавском броју нашег листа који је Синдикат бесплатно делио радницима

Истрага о томе како се Данас нашао у фабрици

Надзорни одбор Заставе оружја, на челу са пуковником Ивицом Марјановићем, на својој последњој седници, у понедељак, 28. јануара, расправљао је о томе, сазнаје наш лист, како се, уочи минулог викенда, у фабричком кругу нашло неколико стотина примерака светосавског броја Данаса.

Упркос томе што су за наш лист, поред осталих, говорили министар просвете Младен Шарчевић, председник Привредне коморе Србије Мирко Чадеж, Надзорни одбор Заставине фабрике оружја је најозбиљније разматрао ко је и зашто у фабрику унео новину која протежира грађанске протесте против актуелне власти. Чланове НО нису поколебала ни обавештења присутних представника фабричког менаџмента да „Данас није забрањена новина“. Напротив, до јуче је наговештавана могућност подношења кривичне пријаве против лидера оружарског синдиката Драгана Илића, на кога су Надзорни одбор и фабричка служба безбедности најозбиљније сумњали да је главни актер речене „антирежимске радње“.

Председник Синдиката у Застава оружју Драган Илић јуче је „признао“ да је прошлога петка та синдикална организација у фабрику унела претходно наручених 200 примерака светосавског броја листа Данас и поделила га радницима, као што је то, како каже, радила и годинама уназад.

– Тих 200 примерака Данаса у фабрику је прошлог петка стигло тек негде око поднева, и ја сам желећи да га поделим истога дана, наложио да се новине ставе на једну столицу како би радници могли да их узимају кад улазе и излазе из фабричког круга. Ни сањао нисам да ће то некоме у фабрици да смета, тим пре што смо годинама уназад наручивали и радницима, без икаквих проблема, бесплатно делили примерке пригодних бројева листа Данас, истиче Илић, уз напомену да фабрички менаџмент са овим „случајем“ нема никакве везе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси