Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Давор Чичић нови власник „Ибарских новости“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 06. 2010.

Извор: Прес

Давор Чичић нови власник „Ибарских новости“


Краљево - Предузеће „Кемо“ д. о. о. Конарево-Краљево, чији је власник Давор Чичић, од сада у свом саставу има и „Ибарске новости“, које су од јануара у стечају.

Како је Пресу речено у Агенцији за приватизацију, прекјуче је у Основном суду у Краљеву оверен купопродајни уговор са Давором Чичићем, који је уплатио 12 милиона динара.

Предузеће „Кемо“ било је једини понуђач на поновљеној продаји „Ибарских новости“, које у свом саставу имају недељник, радио и телевизију. Са 12 милиона је, према првим проценама, могуће подмирити трошкове стечајног поступка и око 70 одсто потраживања бивших радника „Ибарских новости“. Њима ће бити комплетно повезан радни стаж и свако ће на име заосталих зарада добити од 60.000-120.000 динара, у зависности од тога када је ко напустио фирму.

Давор Чичић није истакнут у пословном свету Краљева, али јесте његов отац Драган, власник предузећа „Дрвопласт“ у Конареву, које производи пластику високом технологијом. Чичићи су у иностранству, па нисмо могли да чујемо њихове планове за будућност „Ибарских новости“. Куповином предузећа у стечају власник не преузима никакве старе обавезе, већ се оне подмирују из стечајне масе, тј. суме коју је уплатио.

Председник Скупштине поверилаца новинар Саша Даишевић каже да би некадашњи радници ове медијске куће могли да буду задовољни новом продајом.

- Наша потраживања ће бити делимично намирена, а име „Ибарских новости“, старо више од шездесет година, наставиће да ‘живи’. Остаје да видимо да ли ће и у коликом броју, у овим медијима бити места за оне који су годинама градили ову кућу - каже Даишевић.

Претходних десетак дана узбуркали су се политички кругови Краљева око нове продаје „Ибарских новости“. Тако је јавно правобранилаштво као заступник Пореске управе најпре дало сагласност на продају, а затим је после налога из Београда повукло сагласност, што је, кажу упућени, незабележено у стечајној пракси. Ова интервенција стављена је на душу краљевачких демократа, којима наводно Чичић није по укусу, али је то у Демократској странци демантовано. И кад се чинило да од продаје неће бити ништа, добијена је сагласност од два велика повериоца: Дома друштвених организација као станодавца „Ибарским новостима“ и Банке Интеза.

Р. Весковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси