Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Камерман Стојиљковић допутовао у Београд
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 06. 2010.

Извор: Блиц онлајн

Камерман Стојиљковић допутовао у Београд

Српски камерман који је био држан у затвору у Израелу, Срђан Стојиљковић, допутовао је синоћ редовном линијом Јата из Истанбула у Београд где су га дочекали отац Слободан и сестра Соња.

Стојиљковића су на аеродрому "Никола Тесла", поред чланова породице, дочекали представници Удружења новинара Србије и бројни новинари.

Заточени камерман је по доласку у Београд рекао да му сукоб између војске и дела посаде брода неће остати у лепом сећању и додао да је имао утисак да је посада била спремна да узме оружје и брани хуманитарну помоћ.

"Третман у затвору није био пријатан и исти за све. Новинаре, жене и старије људе су третирали блаже, док су они мало сумњичавији и екстремнији добијали пацке и били изложени руглу од момента када смо дошли у гарнизон до одласка на аеродром", рекао је Стојиљковић и додао да не верује да ће учествовати у новим конвојима који би ускоро требало да крену ка појасу Газе.

Стојиљковић је био притворен на југу Израела заједно с другим страним држављанима задржаним после напада израелске морнарице на хуманитарни конвој бродова, који су носили помоћ Палестинцима у Газу.

Он је као камерман радио на документарном филму Покрета за ослобођење Газе, а приликом напада израелских командоса погинуло је најмање девет особа на броду, 30 је повређено, док је више активиста приведено.

Стојиљковић је био у затвору "Ела" крај Бершеве, у пустињи Негев, једном од најбоље чуваних у Израелу, а камермана је, док је био у притвору, посетио отправник послова амбасаде Србије Милутин Станојевић.

Срђан Стојиљковић је слободни сниматељ, српски држвљанин који последњих година ради Америци.

Танјуг



 


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси