Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полиција расветлила претњу новинару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 06. 2010.

Извор: Прес

Полиција расветлила претњу новинару

Ужице - Ужичка полиција поднела је кривичну пријаву против Слободана Ђуровића (45) из Чајетине, радника ЈКП „Златибор“, због основане сумње да је пре три дана преко мобилног телефона претио дописнику „Вечерњих новости“ Николи Јанковићу да ће „завршити на гробљу“ због текста објављеног у тим новинама.



Начелница Полицијске управе Ужице Драгица Јевтовић јуче је на конференцији за новинаре рекла да је „брзом и ефикасном“ акцијом полиције, у коју су били укључени МУП и директорат полиције, откривена особа за коју се основано сумња да је упутила телефонски позив новинару.

Осумњичени Ђуровић је, према сазнању полиције, претњу смрћу новинару Јанковићу упутио са службеног мобилног телефона из просторија фирме у којој је запослен.

- Слободан Ђуровић је на саслушању изјавио да је звао Николу Јанковића и да су разговарали о перионици, али да се не сећа да је претио Јанковићу јер је био у алкохолисаном стању. Утврдили смо да у време када је телефонирао није био са полицајцима. Полицијска испостава на Златибору и ЈКП „Златибор“ налазе се у истој згради са засебним улазима. Ђуровић је након разговора са новинаром отишао у полицијску испоставу и рекао да је звао Јанковића у вези са перионицом, и нагласио: „Само да се зна“ - рекла је Драгица Јевтовић.

Спорна перионица о којој је писао Јанковић је власништво Александра Анђића, службеника Скупштине општине Чајетина, коју је он уступио у закуп Митру Ђуровићу, који је у њему отворио перионицу аутомобила, што је, према мишљењу власника остале две перионице у том туристичком месту, али и мештана Златибора, био незаконит поступак. Полиција је утврдила да је Слободан Ђуровић рођак Митра Ђуровића, закупца перионице.

Никола Јанковић још није сигуран који је прави мотив да се њему упуте претње, да ли је у питању политички мотив јер у општини Чајетина не престаје борба за власт или можда иза свега стоје криминалне групе.

Незванично сазнајемо да је Слободан Ђуровић дугогодишњи активиста Демократске странке у општини Чајетина, чији представници врше притисак да се уведу привремене мере у овој општини.

Удружење новинара Србије (УНС) изразило је задовољство због брзе реакције ужичке полиције, која је открила особу за коју се сумња да је претила дописнику „Вечерњих новости“ из Ужица Николи Јанковићу.

- Акција ужичке полиције уверила нас је да је починиоце оваквих недела могуће открити, а изазвала забринутост што се у другим случајевима у којима се новинарима прети то не дешава - саопштило је удружење.

З. Г.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси