Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одборник тужио новинарку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 06. 2010.

Извор: Дневник

Одборник тужио новинарку

Суђење недељнику „Бечејски мозаик”




Суђење недељнику „Бечејски мозаик“ по тужби одборника Српске радикалне странке у Скупштини општине Бечеј Небојше Коларског одржано је јуче пред Вишим судом у Новом Саду.

Коларски је тужио издавача „Бечејског мозаика“, фирму „Мозаик“, и новинарку Кристину Деметер Филипчев за накнаду нематеријалне штете од пола милиона динара због душевних болова претрпљених услед повреде части и угледа.

Коларски је лист тужио због текста „Радикално црно на бело“ из фебруара 2010. године. Јуче су саслушане странке у поступку, а пресуда ће бити донета накнадно. У том тексту Кристина ДеметерФилипчев навела је да је Коларски на седници СО, говорећи о локалним акционим плановима за Роме и за запошљавање, користио говор мржње јер је грађане делио на „црне“ и „беле“.

Редакција „Бечејског мозаика“ саопштила је раније да је Коларски тек два месеца од објављивања текста дошао у редакцију и затражио да се објави „извињење“ редакције.„Пошто је законски рок истекао, редакција му је понудила да сам напише реаговање, али је Коларски, уз опаску ‘ви нисте нормални’ напустио редакцију“, саопштио је „Бечејски мозаик“.

Е. Д.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси