Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Срећом, сачувао главу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 05. 2010.

Извор: Вечерње новости-Србија

Срећом, сачувао главу


Опет одложено суђење против нападача на новинара "Новости"

Лозница - Пред Основним судом у Лозници, јуче је одложено суђење против бившег полицајца Љ. Т. који се терети да је 12. септембра 2005. године нанео тешке телесне повреде нашем новинару Владимиру Митрићу.

На судски позив није се одазвао нико од позваних сведока, због чега је наредни претрес заказан за 30. јун.Нино Брајовић, генерални секретар Удружења новинара Србије, јуче је у Лозници изјавио да је, уместо батинаша, одавно кажњен сам Митрић, јер живи под условима непрестаног полицијског обезбеђења.

Окривљени Љ. Т. био је "нечија продужена рука", али најава да би истрага могла кренути у том правцу није било.

- Када би остао без сталне полицијске пратње, Митрићу би живот поново био угрожен - истакао је Брајовић.

- Уместо покушаја убиства, што су потврдили и стручњаци судске медицине, неко је желео да види само наношење тешких телесних повреда. Нека им ово служи на част!Брајовић је подсетио на опструкције током истраге и кривичног поступка. Предмет је "шетао" од Лознице до Сремске Митровице, јер је тужилац у Лозници изузет. Потом, првостепена пресуда којом је Љ. Т. осуђен на шест месеци, затвора је - укинута.

Председник Извршног одбора УНС Петар Јеремић, рекао је да ће удружење пратити овакве и сличне случајеве. Напад на Митрића, сличан је страдању Милана Пантића у Јагодини. Разлика је само у томе што је "Митрић успео да главу одбрани рукама. Имао је прелом екстремитета, али и срећу јер је преживео".

А. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси