Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво прати групу на "Фејсбуку"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 12. 2009.

Извор: Дневник

Тужилаштво прати групу на "Фејсбуку"


НАКОН ОТКРИВАЊА ГРУПЕ ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА ПРЕТЊУ НОВИНАРКИ Б-92 БРАНКИЦИ СТАНКОВИЋ

Тужилаштво за високотехнолошки криминал прати на “Фејсбуку” групу која је отворено претила новинарки Б-92 Бранкици Станковић, изјавила је јуче тужилац Лидија Хомлен-Николић, додајући да се на том предмету и даље ради да би били идентификовани сви који су претили.

Лидија Хомлен-Николић је изјавила Тањугу да је Тужилаштво за високотехнолошки криминал у идентификовању особа које су претиле Бранкици Станковић Тужилаштву опште надлежности и полицији пружило сву неопходну логистич ку подршку, напомињући да кривично дело угрожавања сигурности још није у надлежности тог посебног тужилаштва.

Она је истакла да Тужилаш тво за високотехнолошки криминал, као и полиција, све време прати шта се дешава с тим групама, али, како је навела, на тим профилима претње се више не појављују.

– Можемо рећи да су се ти људи повукли, а углавном су те претње, које је су постаљали што администратор групе, што администратор “Фејсбука”, склоњене – рекла је Лидија Хомлен-Николић, која је истакла да је оно што је на тим профилима било фиксирано – и забележено.

Она је објаснила да је у том поступку од изузетне важности да се изјаве постављене на профилима фиксирају, након чега се иде на претраживање података корисника. Шеф одсека за праћење јавних скупова и главни полицијски инспектор Саша Тодоровић изјавио је јуче Тањугу да полиција наставља рад на идентификацији особа које су претиле Бранкици Станковић, због сумње да су починиле кривично дело угрожавања сигурности.

Тодоровић је подсетио на то да је београдска полиција, у сарадањи с подручним полицијским управама Нови Сад, Панчево, Краљево и Сремска Митровица, идентификовала седам особа, међу којима су три малолетника, због сумње да су угрожавали сигурност Бранкице Станковић.

Истражни судија Општинског суда у Новом Саду, како је навео Тодоровић, 7. децембра покренуо је истрагу и одредио притвор до 30 дана осумњич еном В. С. Осумњиченима М. Б. и Ф. С. одређена је мера полицијског задржавања од 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведени истраж ном судији Општинског суда у Београду, рекао је Тодоровић, и додао да ће против осталих особа бити поднети извештаји надлежним тужилаштвима. Претње новинарки Б-92 Бранкици Станковић уследиле су после емисије „Инсајдер“ посвећене насиљу на спортским теренима и ван њих.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси