Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Corax: Ова лаж се гомила, балон расте, али мора да пукне
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 12. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Corax: Ова лаж се гомила, балон расте, али мора да пукне

Карикатуриста Предраг Кораксић Corax, добитник награде "Верица Бараћ", каже да је испало да је и карикатура постала важна у борби против корупције, а да се свуда око нас затварају рупе кроз које може да се каже шта се мисли.

 

"Испало да је карикатура важна за корупцију, јер карикатуром могу на један ироничан начин да укажем на то шта се дешава у корупцији. Сарађивао сам са Верицом Бараћ, јер сам радио карикатуре за њене публикације", рекао је Corax поводом награде "Верица Бараћ" гостујући у Новом дану на Н1.

Corax упозорава да је све мање рупа кроз које може да се искаже мишљење, а као пример наводи и укидање Радија Београд 2, за који каже да је био оаза мишљења.

"Неким указом сви су пензионисани. Мало, мало, па се један медиј угаси или пређе у руке које не трпе критику. Ова лаж се гомила, балон само расте, а према законима физике мора да пукне у једном тренутку. Лопта је изнад наших глава је све већа и већа", каже Corax.

На питање шта ће се десити када балон пукне, он кратко објашњава "власт ће се променити".

Тему цензуре протеклих дана је истиснуо догађај из Трстеника и непристојан коментар министра Братислава Гашића новинарки ТВ Б92. Corax сматра да је то што се десило ствар васпитања, а да се Гашић показао као "човек који нема шлиф".

"Многи напредњаци имају тај проблем, то је запретено у менталном склопу. Када се деси једна таква ситуација, то излети из њихових глава", објашњава карикатуриста како је "излетело" министру.

Судбина Гашића је, каже, у рукама "цара Трајана" и он ће одлучити да ли ће бити "рехабилитације Гачића".

"Не верујем да ће Гачић поднети оставку. Биће како Вучић каже, Гашићева изјава ништа није важна. Да ли ће дати оставку или ће га скупштина сменити, биће како каже 'цар Трајан'", сматра Corax.

Поред неизвесне "рехабилитације Гашића" ту је и могућа рехабилитација генерала Милана Недића, за коју Corax каже да је страшна ствар и да се нада да до ње неће доћи.

"То је исто као са Дражом, а ја имам трагична искуства са четницима и квислинзима. Моје детињство је протекло у прогону. Врло добро знам ко су били. Мислим да многи нису обавештени и да не знају о чему се ради. Изгледа да се у школи не учи довољно, да у школским програмима не постоји предмет у којем се учи ко су били Дража и квислинзи", рекао је Corax.

Као једн од разлога запостављања тековине антифашизма у нашем друштву, он види и актуелну власт.

"Погледјате ко води државу и ко је окружење Вучића, па ће вам бити јасно зашто је запостављена тековина антифашизма", одговорио је Corax.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси