Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћосић: Радомировић није демантовао ниједан податак из извештаја ТВ Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 08. 2015.

Аутор: Југослав Ћосић Извор: НУНС

Ћосић: Радомировић није демантовао ниједан податак из извештаја ТВ Н1

Директор програма Н1 за Србију Југослав Ћосић упутио је НУНС-у одговор на писма која су НУНС-у упутили власник ТВ Белле Амие и уредјивачки колегијум ТВ Зона Плус у вези са извештавањем телевизије Н1 о додели градских средстава локалним медијима у Нишу. Писмо објављујемо у целини.

 

Поштовани,

Објавили сте на вашем сајту писмо директора и главног уредника телевизије Белле Амие из Ниша, Витка Радомировића који телевизију Н1 оптужује за неетичност и непрофесионализам. Радомировић оцењује да је прилог репортерке Гордане Бјелетић о додели општинских средстава локалним медијима необјективан као и да је теза да су његови медији (Тв, радио, портал и Народне Новине) од града Ниша добили више од половине укупног буџета намењеног медијима, јер су блиски власти, тенденциозна. Тврди, такодје, да је новинарка из прилога намерно изоставила његову изјаву коју јој је послао смс-ом, већ је само, како каже “кратким и неразумљивим кадром мобилног телефона, ту поруку-дакле моју изјаву-буквално сакрила од гледалаца”.

Најпре о чињеницама: Господин Радомировић, који је и главни уредник једне телевизије, не разликује “кратак и неразумљив кадар мобилног телефона” од јасне, транспарентне графике у којој је цитирана суштина његове смс поруке. Апсолутно је, дакле, нетачно да је његова изјава “сакривена”. Напротив.

Господин Радомировић не налази ништа необично и погрешно у чињеници да су његови медији од укупних 51.128 200 динара добили више од 30 милиона, јер су, како каже: “најстарији, најгледанији, најчитанији и највећи”. Верујем да господину Радомировићу не би било чудно ни да је добио свих педесет и један милион. Али, нама, осталима, мора бити чудно. Као што нам мора бити чудно и то што су његова четири медија заједно са телевизијом ТВ Зона Плус, чији је власник син министра Гашића, добили близу 80%  градског новца намењеног медијима.

Оцену о блискости ових медија СНС-у у свом годишњем извештају изнео Савет за борбу против корупције, који је основала држава а не репортерка Н1 која је свој задатак обавила одговорно и професионално.

На последњем конкурсу републичког министарства културе за помоћ медијима, највећи појединачни износ који је додељен, био 3.880 000 динара, од укупне суме од 121 милион. На истом конкурсу, предузеће: Политика, Новине и Магазини, добило је износ од 3 милиона док су Народне Новине господина Радомировића од града добиле близу 15 милиона. Можда господин Радомировић мисли да су Народне Новине “старије и читаније” од Политике, али нису.

Узгред, телевизија Белле Амие је “најгледанија” јер је једина. Пре него што су друге две телевизије угашене била је трећа.

У писму господина Радомировића ради се, заправо, о обичној замени теза и о арогантном покушају притиска на слободне медије. Радомировић није демантовао ниједан податак који је наведен у нашем извештају, а Н1 му је пружио прилику да изнесе своје аргументе, што је он одбио.

Телевизија Н1 и њени репортери и даље ће свој посао радити одговорно и професионално. Са посебном пажњом пратићемо, измедју осталог, и конкурсе за доделу средстава медијима, пре свега због тога што се ради о располагању новцем грађана Србије.

Директор програма Н1 за Србију

Југослав Ћосић

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси