Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Живели смо у паклу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 02. 2014.

Аутор: А. Милић Извор: Информер

Живели смо у паклу

Биљана, супруга новинара Ристе Кубуре, који је у уторак преминуо после дуге болести, тврди да је њихова породица веома тешко живела у зачараном кругу тешког сиромаштва.

Она за Информер каже да се Ристо читав живот борио против ветрењача и да је до последњег часа свог живота био несхваћен.

- Од момента када је добио отказ на РТС, све је кренуло низбрдо. Без објашњења су га отпустили док је радио као коментатор за ту медијску кућу.

Речено му је да је технолошки вишак, а то није била истина. Он је потражио правду на суду и добио је пресуду да може да се врати на посао. Господин Тијанић га је тада прогласио лудим, те га је послао у центар за истраживање јавног мнења, на место анкетара. У том центру је Риста проводио дане и дане у некој бараци за безначајну плату - започиње причу Кубурина супруга.

Она каже да су га многи у послу минирали без икаквог разлога.

- Када је написао књигу о испитивању гледаности у медијима, нико није хтео да објави. Његове репортаже нико није хтео да пусти. Због тога смо били без икаквог прихода. Морали смо да подигнемо кредите и тада смо упали у зачарани круг сиромаштва. Неретко смо гладовали, јер сам у породици радила једино ја, као лекар. То, нажалост, није било довољно, јер је требало платити сва дуговања која смо имали - каже Биљана и додаје да је најтежи период наступио када се Ристо разболео.

- Тада је настао прави пакао. Две године се борио са једним обликом канцера коштане сржи. Лекови су били веома скупи, а ми смо имали минимална примања.

Његова инвалидска пензија била је 35.000 динара, а ми смо од тих пара добијали само 12.000. Остатак је узимала држава јер смо морали да измиримо дуговања за „Инфостан“ - прича Биља.

Она каже да је на крају Ристо дигао руке од лечења јер психички више није могао да издржи.

- Када му се стање погоршало, одбио је да поново иде у болницу. Психички је потонуо јер је схватио како иде тај круг лечења. Редовно је примао хемотерапију и инфузију.

У једном моменту му је било боље и сви смо се понадали опоравку. Међутим, добио је инфекцију и преминуо је у нашој кући - завршава причу Ристина супруга, која се захвалила Нину Брајовићу и Љиљани Смајловић који су испред Удружења новинара Србије обећали да ће сносити трошкове сахране.

Сахрана ће бити обављена у петак, 21. фебруара у 14.30 сати на Бежанијском гробљу, док ће опело почети у 14 сати.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси