Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Невероватна животна драма у којој су се нашли самоубица и новинарка из Новог Сада
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 02. 2014.

Аутор: Синиша Костић Извор: Наше новине

Невероватна животна драма у којој су се нашли самоубица и новинарка из Новог Сада

У Новом Саду се догодио вероватно јединствен случај у историји српског новинарства да самоубица пре свог чина позове новинарку и саопшти јој да ће се убити.

Присећајући се драме коју је недавно доживела, Ержебет Марјанов каже за Наше да је готово истовремено добила мејл и драматичан позив од стране човека који јој је јавио да ће извршити самоубиство.

Очајан и огорчен

- Покушала сам да га убедим да то не чини, али је прекинуо везу. Тада сам позвала полицију. Само стицајем срећних околности њихова патрола је била близу и успели су да га склоне буквално у последњој секунди пре скока. Био је већ прекорачио ограду Моста слободе и спремао се за фатални скок у Дунав и у смрт - прича Марјанов, иначе новинарка новосадског „Дневника“.

Самоубица З. Г. мејл је потписао пуним именом и презименом и написао новинарки да се на такав корак одлучио јер не може да обезбеди достојанствен живот својој породици. Отац је два малолетна сина, старијег од четири и по године и млађег од десет месеци. А навео је и да су његове невоље почеле почетком деведесетих, када је био на ратиштима у Хрватској и Босни, а настављене 1999. године, када је рањен у руку за време НАТО агресије.

- Психички сам оболео због свега. Остао сам без посла, што ме је као јединог хранитеља оставило без основних средстава за живот. Почетком 2013. године доживео сам саобраћајну несрећу, после које сам три месеца био везан за кревет и без могућности да зарадим неки динар - писало је, поред осталог, у опроштајном мејлу овог Новосађанина.

Драма срећно окончана

З. Г. је даље навео да се обратио социјалној служби, али да није добио ни динара помоћи. У међувремену је позајмљивао новац, надајући се позитивном одговору.

- Дугови који су ме стисли и немогућност добијања било какве помоћи натерали су ме да учиним најглупље што се може помислити, а то је изаћи из свега тако што ћу окончати свој живот. Дошао сам до зида где нема даље. Држава за коју сам био спреман да дам и живот на неким лединама ништа није учинила за мене. Битније су фотеље него људи - написао је очајни човек.

Колегиница Марјанов се после свега са језом присећа минута који су прошли од момента када јој је З. Г. прекинуо везу до тренутка када јој је јављено да се драма на Мосту слободе, ипак, срећно окончала.

- Мислим да човек никада не треба да се предаје, ма колико му тешко било. Нико од нас не зна шта носи неки нови дан. „Мој“ самоубица је сада на лечењу у болници - закључује Ержебет Марјанов, невољни учесник животне драме једног очајног човека.

Два самоубиства у једном дану

Војводина је у европском врху по броју самоубистава, а према статистици сваких 17 сати неко дигне руку на себе! Последња два таква случаја догодила су се у понедељак, када је најпре у Сенти мушкарац стар око 40 година скочио са моста на Тиси. Спасиоци су га извукли мртвог око петсто метара низводно од места где је скочио у реку. Неколико сати касније у Жабљу је полицајка Маја П. (28), мајка тек рођене бебе, пуцала себи у главу из службеног пиштоља.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси