Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Голубовић: Медиј огледало друштва
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 02. 2014.

Аутор: Л. Гедошевић Извор: Блиц

Голубовић: Медиј огледало друштва

Новинарство у Србији дели судбину целог друштва, а иста ситуација је и с културом и образовањем, рекао је наш прослављени редитељ Срдан Голубовић, који је јуче био гост у „Блицовој школи новинарства“.

 

Он је казао да је за новинарство јако важна морална одговорност према послу, истакавши да новинари креирају стварност и стварају слику друштва уопште.

Треба да верујете да деловањем можете да учините друштво бољим, да будете свесни времена у којем радите и стварате, и да понашањем промовишете праве вредности - рекао је Голубовић.

Он је казао да новинари не би требало да мисле лошије о професији којом се баве него што она заправо јесте, и истакао да су и његов и новинарски посао бесмислени ако „не верујемо да овим чиме се бавимо можемо да променимо друштво“.

Ако тога нема, каже Голубовић, „тај посао не треба ни да радимо“.

Медији су огледало друштва, а у нашем случају оно није ни толико отворено ни демократско, већ наслоњено на аутократски начин размишљања. Ипак, то није алиби када је у питању ваша професија - казао је Голубовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси