Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Палмин метак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 02. 2014.

Аутор: Тамара Спаић Извор: Блиц

Палмин метак

Од кад су Борис Тадић и Ивица Дачић потписали ону историјску Декларацију о помирењу и од кад су се џелати и жртве помешали у нераскидив галиматијас, предизборна препуцавања су постала поприште општег неморала. Забрињава што у свему томе не постоје границе које је, чак и у друштву расточених моралних вредности, недозвољено прећи. Што не постоје ни бранитељи тих граница.

Градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма прешао је све границе кад је одлучио да преко убијеног новинара скупља предизборне поене и доказује да у Србији, којом он газдује и намерава да настави да се бави том делатношћу, нема заштићених. Он се, ето, иако тако моћан, лично и без страха упутио у полицију на полиграф да би доказао да нема никаквих сазнања о убиству новинара Милана Пантића.

А Милан Пантић је убијен у Палмином граду пре 13 година, након што је објавио низ критичких текстова о Палминим друговима и пословним партнерима. Најмање што морално осећање налаже је осећање одговорности за то што убиство није разрешено и што су убице некажњене. То је граница чак и ако занемаримо чињеницу да је коалициони партнер Драгана Марковића Палме први човек полиције већ шест година и да је градоначелник Јагодине био у коалицији и са претходним министром полиције из ДСС Драганом Јочићем.

Шта раде новинарска удружења у тренутку кад се на случају убијеног новинара граде политички поени? Ко је дужан да једног пристојног гласача у Србији упозори где је граница морала?

Комисија за истраживање убиства новинара је недавно у коверти новинарима слала метак да би подигла свест о угрожености новинара. Сад је метак, само са супротном поруком, послао и Драган Марковић Палма.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси