Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мирковић: Медијски закони ускоро у Бриселу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 02. 2014.

Извор: РТВ

Мирковић: Медијски закони ускоро у Бриселу

Нацрти закона о јавном информисању и о електронским медијима ускоро ће бити послати у Брисел на експертизу, најавио је данас помоћник министра културе и информисања Србије Саша Мирковић. На округлом столу "Кабловски ТВ оператори и слобода медија у Србији", он је истакао да је Нацрт закона о јавном информисању, који је кровни закон, спреман за слање стручњацима ЕУ.

"Тај документ је преведен и тренутно се ради пратећа документација, табеле усклађености. Очекујемо да ће наредних дана бити у Бриселу", рекао је Мирковић.

Додао је да се Нацрт закона о електронским медијима тренутно усклађује с мишљењима из других министарстава, истичући да је тај текст у фази у којој се припрема за превођење и да треба да почне да се ради табела усклађености.

"Очекујемо да и тај нацрт закона ускоро крене у Брисел. То значи да ћемо у овом периоду имати два закона који ће бити на анализи у Бриселу, што потврђује да је и овај период током предизборне кампање искоришћен за реформске процесе у Министарству културе и информисања", истакао је Мирковић.

Трећи медијски закон - о јавним медијским сервисима је, како је навео, "у фази у којој само један део недостаје, а то је део који је изузетно битан и тиче се финансирања јавних сервиса".

Према речима Мирковића, у будућности је потребно наћи одрживи модел финансирања јавих сервиса.

"На том моделу би требало да ради стручна радна група у чијем формирању треба да узму учешће Министарство финансија, представници РТВ и РТС, Министарства културе и информисања и разне друге институције", додао је Мирковић.

Он је подсетио да су нови медијски закони предвиђени још медијском стратегијом из септембра 2011.

"Надамо се да ће у догледно време сва три закона бити у скупштинској процедури и усвојени. Ова три закона представљају прикључак савременим токовима и стварају базу за развој медија и њихово боље функционисање", истакао је Мирковић.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

19.02.

2014.

Peca [нерегистровани] у 16:04

Pa zar opet?

Ovaj se ponovo vampiri, dok ministar (Ja imam talenat) ćuti iz sveg glasa.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси