Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство културе: Почеле са радом комисије за избор пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 02. 2014.

Извор: Министарство културе

Министарство културе: Почеле са радом комисије за избор пројеката

Министарство културе и информисања именовало је комисије које ће одлучивати о конкурсима за финансирање пројеката у области културе и информисања у 2014. години. Тиме су конкурси ушли у завршну фазу и њихови резултати биће објављени најкасније до 8. марта, будући да је Министарство скратило рад комисија на 45 уместо ранијих 90 дана. Комисије, које ће одлучивати самостално, Министарство је именовало у сарадњи са институцијама културе, универзитетима, удружењима, као и организацијама цивилног сектора.

Министарство се захваљује свим члановима комисија који су се прихватили овог одговорног посла. Рад комисија биће јаван и транспарентан како би сви кандидати на конкурсима и заинтересована јавност могли да прате процес одлучивања. 

Конкурси за пројекте су закључени 21. јануара и за њих је обезбеђено је 1,36 милијарди динара, што је за 200 милиона више него претходне године.

Министарство позива јавност да праћањем рада комисија допринесу квалитету и ефикасности њиховог рада.

Министарство културе и информисања жели пуно успеха свим институцијама и појединцима који су своје пројекте пријавили на овогодишње конкурсе.

У прилогу се налази састав комисија са контактима особа преко којих ће оне бити све време доступне јавности.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

19.02.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:29

problematične komisije

Ministarstvo kulture je potpuno izbacilo iz komisija predstavnike umetničkih udruženja Srbije, tako da sada odlučuju etablirane institucije i njihovi predstavnici. Pa da, umetnici samo smetaju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси