Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  EPH, Нова ТВ и Styria желе да преузму Net.hr
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2014.

Извор: АБЦ Србија, SEEbiz

EPH, Нова ТВ и Styria желе да преузму Net.hr

Дубинско снимање портала Net.hr, односно његовог власника kompaniju Adriatic Media, спровеле су три медијске куће Нова ТВ, EPH и Styria.

Према доступним информацијама, узевши у обзир и преузимање постојећих дугова, новчаног тока, те негативне добити, процењује се да би се цена могла кретати од €786 хиљада €1,57 милиона евра не рачунајући дугове, тврде извори.

И док су Styria и Нова ТВ очекивани купци, извори с интернет-медијског тржишта напомињу како је мало чудно да се у целој причи нашао и EPH јер би, ако до те трансакције дође, она требала свакако да интересује и део државних служби јер се EPH налази у поступку предстечајне нагодбе, а не зна се откуд им новац за трансакцију ако је она већ спроведена.
Притом напомињу како су Net.hr већ и други гледали, али и одустали, но да би за EPH с обзиром на позицију на тржишту Net.hr донео неке предности.

Као један од оних који је већ одустао спомиње се и Styria.

Међутим, финансијска слика Net.hr -а није сјајна и ту треба улагати и новац и труд што доказују и финансијски показатељи јер у протеклих пет година од 2008.-2012. Нет.хр односно његов издавач само гомила губитке.

Према јавно доступним подацима у 2012 бележе пад прихода с €1,61 милиона на €1,36 милиона, уз готово исте расходе у односу на 2011. који су се на крају 2012. зауставили на €2 милиона евра.

И губитак у 2012. достигао је €719 хиљада евра уз раст у односу на 2011. када је он износио €446 хиљада евра.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси