Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радоњић и Ромић саслушавани девет сати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2014.

Извор: РТС

Радоњић и Ромић саслушавани девет сати

У Специјалном суду у Београду око два сата после поноћи завршено је саслушање Ратка Ромића и Милана Радоњића, осумњичених за убиство Славка Ћурувијем. Саслушање укупно трајало девет сати. Данас одлука о притвору.

Саслушање Милана Радоњића и Ратка Ромића, осумњичених за учешће у убиству новинара и власника листа "Телеграф" Славка Ћурувије, завршено је ноћас два сата после поноћи, а данас би требало да буде донета одлуке о предлогу да им се одреди притвор.

Саслушање је трајало готово девет сати и било је коректно, рекла је Танјугу бранилац обојице осумњичених Зора Добричанин Никодиновић.

Пре подне ће бити одржана седница у вези са предлогом Тужилаштва за организовани криминал да им се одреди притвор, додала је Никодиновићева.

Радоњић и Ромић су јуче око поднева ухапшени због сумње да су учествовали у убиству новинара Славка Ћурувије на Ускрс, 11. априла 1999. године.

Кривичном пријавом за убиство Ћурувије обухваћени су и бивши начелник Службе државне безбедности Радомир Марковић и оперативац те службе Мирослав Курак, кога су медији означили као егзекутора.

Милан Радоњић је радио у Другом одељењу београдског ДБ-а пре него што је, на препоруку Мирјане Марковић, именован седам дана пре убиства Ћурувије за шефа београдског центра.

Ромић је некадашњи оперативац у Другом одељењу Центра ДБ-а у Београду. Брзо је напредовао када је Радоњић именован за шефа. Постао је начелник Шестог одељења београдског центра.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси