Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прпа: Није Курак убио Славка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2014.

Извор: НИН

Прпа: Није Курак убио Славка

Бранка Прпа, удовица убијеног новинара Славка Ћурувије, изјавила је за магазин НИН да Мирослав Курак није пуцао у њеног супруга.

„За мене је то ново име, али он није пуцао у Славка. Не личи ми на ту особу. Другог који је мене са леђа ударио пиштољем по глави нисам видела“, рекла је Прпа у интервјуу за НИН.

Она је потврдила да је видела Ћурувијиног убицу и описала га.

„Био је млад, имао је црну капу и био обучен у црно. Та хладноћа, тај мир неког ко одузима живот, то памтим“, казала је Прпа.

Иако је видела лице човека који је пуцао, каже да ју је полиција први пут позвала да реконструише лик убице тек у новембру 2000. године, 19 месеци после убиства, а последњи пут је као сведок убиства била у Окружном суду у јануару 2007.

„Сада смо ево у 2014. и од тада није било ничег вредног помена, нити су са мном више контактирали“, каже Прпа.

„Било је разних манипулација и у штампи, зато сам врло опрезна. Објављен је фото-робот потенцијалног убице, који се мени после јавио из Финске.
То су све биле намештаљке, полицајци такво пуштање у јавност разних дезинформација зову 'зечеви'. И то траје до данас“, каже Бранка Прпа за НИН.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси