Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Траже од Тасовца да забрани Информер!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 12. 2013.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Траже од Тасовца да забрани Информер!

Другосрбијански јуришници од министра културе и медија Ивана Тасовца затражили су јуче да забрани Информер и Курир.

Новинар Славиша Лекић у писму под називом „Зауставите медијски терор и таблоид(иот)изацију Србије“ упозорава министра Тасовца да је његова обавеза да стане „у заштиту интереса јавности и грађана“. И то тако што ће укинути „неподобне“ дневне новине!

Детаблоидизација

Лекић у свом писму тврди да је у Србији постала пракса да медији газе три тесно повезана етичка принципа: саопштавање истине, поштовање људског достојанства и ненасиље.

„У томе предњаче таблоиди попут Курира и Информера, доајена и најновијег чеда таблоидног покрета Србије, комплота, заправо, вербалне и менталне порнографије од чије огромне моћи, усмерене вољом и интересима појединаца и организација, страхује нормална Србија (?!?), наводи се даље у писму тог „новинара“.

Како сазнајемо, Лекић је већ почео да скупља потписе за укидање Информера и Курира, а подршку очекује од другосрбијанских првака и српске (квази)интелектуалне елите! У мејловима које је послао истомишљеницима, Лекић наводи да очекује подршку Чедомира Јовановића, Драгана Ђиласа, Бориса Тадића, Соње Бисерко, Наташе Кандић, Борке Павићевић, али и „представника културне јавности“ као што су Светислав Басара, Биљана Србљановић, Горан Паскаљевић и многи други. Међутим, нико од њих јуче није желео да одговори на наше питање хоће ли подржати ту петицију.

Ни сам Славиша Лекић јуче није био доступан за коментар. На Твитеру је потврдио да припрема отворено писмо Тасовцу. Он, међутим, тврди да текст иницијативе још није готов.

Тасовац још чека

Министар Тасовац, како су нам рекли у његовом кабинету, није још званично добио то писмо, а тек пошто га буде прочитао одлучиће да ли ће и на који начин реаговати.

Да се ја питам

Нино Брајовић, УНС

Не вреди коментарисати нешто што се нигде није појавило. Док не буде објављено и док не видимо шта у њему пише и ко га потписује, не би требало да се тиме бавимо.

Мој угао

Драган Јањић, НУНС

Право сваког грађанина је да се одреди према писању таблоида и да тражи забрану нечег. Не знам да ли је Лекић то урадио нити могу да коментаришем док не видим то писмо.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси