Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка Жужана Серенчеш личност године Мисије ОЕБС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 12. 2013.

Извор: Бета

Новинарка Жужана Серенчеш личност године Мисије ОЕБС

Мисија ОЕБС-а у Србији доделила је награду "Личност године" новосадској медијској аналитичарки Жужани Серенчеш за њен допринос слободи изражавања, демократском дијалогу и унапређивању права мањина.

 

Шеф Мисије ОЕБС-а Петер Буркхард казао је на свечаности у београдском хотелу Хајат да ове вредности обележавају "целокупни професионални рад" овогодишње добитнице.

- Својом професионалном етиком и посвећеношћу слободи изражавања Жужана Серенчеш је значајно допринела квалитету медија и на мађарском и на српском језику - рекао је Буркхард.

Он је оценио да је Србија у 2013. години начинила "нове помаке у реформама и јачању институција", као и да су сви досадашњи добитници награде "Личност године" у сарадњи са ОЕБС-ом допринели "афирмацији и ширењу демократских начела у Србији".

Жужана Серенчеш је медијска аналитичарка и чланица Извршног одбора Независног друштва новинара војводине (НДНВ). У дугогодишњој новинарској каријери радила је за листове "Борба", "Наша борба", као и за Радио Слободна Европа.

Захваливши се на додељеном признању, Серенчеш је казала да припада људима који "прижељкују да живимо у упристојеној, уљуђеној и уређеној земљи".

- Дубоко верујем да то не може бити ствар само политике или реторике, већ да је то надасве цивилизацијски избор, питање савести и грађанске одговорности, најпре према себи - казала је она на додели награде.

Награда "Личност године" додељује се осму годину заредом, а свечаности у хотелу "Хајат" присуствовали су министар правде Никола Селаковић, саветник председника Србије Оливер Антић, представници цивилног друштва, медија и верских заједница.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси