Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Данас: Танјуг ће бити приватизован
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 12. 2013.

Извор: Срна

Данас: Танјуг ће бити приватизован

Агенција Танјуг неће постати владин биро за комуникације, већ ће бити приватизована, сазнаје "Данас". Лист наводи да Танјуг неће бити трансформисан, као што је претходни државни секретар Министарства културе и информисања Србије Драган Коларевић најавио пре неколико месеци, већ ће морати да буде приватизован као и сви други државни медији до краја 2014. године. Министарство финансија је у буџету за наредну годину предвидело средства за Танјуг за првих шест месеци, а уколико ова агенција не буде приватизована раније, држава ће морати да обезбеди средства и за другу половину године.

 

Закон о јавном информисању би, према најавама из Министарства културе, требало да буде послат Влади на усвајање до краја године, али у тренутном Нацрту закона, који је објављен на сајту, не постоји део који се односи на Танјуг.

Овај закон је тренутно на завршним дорадама у другим министарствима, након чега ће бити послат у Брисел да би европске институције дале своје мишљење о томе колико је усклађен са европским стандардима.

Бивши државни секретар Коларевић је у августу рекао да ће Танјуг "ићи у власничку трансформацију".

- То је обавеза коју је наша држава прихватила - рекао је Коларевић и тада додао да би Танјуг требало да буде трансформисан према немачком моделу у владин биро за комуникације.

Он је рекао да би део Танјуга обављао послове који су од непосредног значаја за владу - прикупљање информација из света и земље које су неопходне влади, а такође и емитовао информације за које је влада заинтересована да се преносе у свету.

- У том смислу ће Танјуг бити трансформисан, а вероватно за оне који буду вишак биће направљен социјални програм. То ћемо све видети, али кад се ови закони усвоје почеће да се ради на томе - указао је раније Коларевић.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

14.12.

2013.

Posmatrač [нерегистровани] у 10:29

TANJUG NA REDU !

Došlo je vreme da i Tanjug upropaste, mada je ,dobrim delom, zahvaljujući partijskim kadrovima,to već učinjeno. Zašto odgovorni ne pogledaju kako je pitanje nacionalne agencije, na primer, urađeno u Švedskoj ili nekoj drugoj normalnoj državi ?
Drugo je pitanje da li je već neki tajkun bacio oko na onu poveliku zgradu na Obilićevom vencu broj 2...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси