Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Закон о јавним сервисима до фебруара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 12. 2013.

Извор: РТВ

Закон о јавним сервисима до фебруара

Усвајање Закона о јавним сервисима којим ће бити решено финасирање РТВ-а и РТС-а очекује се најкасније у фебруару наредне године, речено је на регионалној конференцији о јавним медијским сервисима и мањинама која је почела у Новом Саду у организацији Европске радиодифузне уније. Квалитет програма на језицима мањинских заједница биће побољшан, а планирамо и превођење емисија, рекао је генерални директор РТВ-а Срђан Михајловић.

 

"Оно што очекујемо у наредној години јесте да се више новца улаже у мањинске редакције и њихове програме јер нас доста људи у Војводини гледа и они прате на својим матерњим језицима програм", рекао је Михајловић.

Иако је било најава да ће Закон о јавним сервисима бити донет до краја године, реалне су процене да ће до тога доћи у фебруару, кажу у ресорном министарству.

"Док год се не усвоји Закон све иде по старом који је на снази и сада се и даље примењује наплата односно претплата“, рекла је државна секретарка у Министарству културе и информисања Гордана Предић.

О могућности да модел финансирања РТВ-а буде "мешан" Борис Бергант из Европске радиодифузне уније рекао је да је то добро јер се делом финансира из буџета, а делом из претплате, тако да се онда избегава питање колико РТВ добија, а колико РТС.

Главне теме Конференције организоване у сарадњи са РТВ, ОЕБС-ом и Европском унијом биће законске обавезе емитовања на језицима мањина и њихова примена у пракси.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

12.12.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 16:24

E-komunikacije pre e-medija?!

Da li ce Zakon o izmenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama biti pripremljen pre nego "zbirka" tzv. medijskih zakoma?!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси