Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Влада Војводине наставља да угрожава лист „Дневник“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 12. 2013.

Аутор: М. М. Извор: Дневник

Влада Војводине наставља да угрожава лист „Дневник“

Издавач нашег листа, предузеће „Дневник Војводина прес“ је, у складу са законском регулативом, поднело захтев Покрајнском јавном правобранилаштву ради мирног решавања спора са Владом Војводине, а због ускраћивања буџетски опредељених средстава у износу од 30 милиона динара.

Одлуком Скупштине Војводине за 2013. годину (чланом 8) утврђено је да буџетска средства од укупно 80,7 милијарди динара буду распоређена у корисницима, између осталог и за финансијску помоћ листу „Дневник“ у износу од 60 милиона динара. Ова одлука објављена је у Службеном листу АПВ 20. децембра 2012. године.

Међутим, током првих шест месеци 2013. године „Дневнику“ није уплаћен ни један динар, а приликом ребаланска покрајинског буџета 11. јула финансијска помоћ је укинута изменом одлуке. Непоступањем Покрајинске владе, по одлуци Скупштине Војводине, нашем листу нанета је огромна штета, којом је доведено у питање његово даље издавање и постојање.

 „Дневник Војводина прес“ је од Покрајинског јавног правобранилаштва затражио да са нашим предузећем закључи Споразум о исплати дуга од 30 милиона динара, по пет милиона динара месечно од јануара до јула 2013. године, јер је у том периоду била на снази одлука Скупштине Војводине о финансијској помоћи листу „Дневник“.

Уколико у року од 60 дана наше предузеће не буде обавештено о одлуци Покрајинског јавног правобранилаштва, бићемо принуђени да своја права остваримо подношењем тужбе надлежном суду.

  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси