Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Цензура на 021: Протекције за ћерку Јоргованке Табаковић нису за објаву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 12. 2013.

Извор: Kontra Press

Цензура на 021: Протекције за ћерку Јоргованке Табаковић нису за објаву

Текст који је уредништво портала 021.rs објавило, да би га пренело и неколико портала, убрзо је нестао са те интернет странице, а и са интернет страница других портала. Уредништво је одлучило да га цензурише због притиска власти. Kontrapress преноси текст Миодрага Совиља који је објавио портал Autonomija.info.

Милени Табаковић, ћерки гувернерке Народне банке Србије (НБС) Јоргованке Табаковић, Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) је обезбедио службени аутомобил и возача како би два пута недељно ишла из Новог Сада у Београд на предавања.

Одлуку о коришћењу службеног возила потписао је директор РФЗО Момчило Бабић, а она се односи и на Лидију Бјеловук, која такође студира у Београду, навео јеп ортал 021.rs и на својој интернетској страници објавио документ који је Бабић потписао 22. новембра ове године.

Радио 021 је навео да две студенткиње мастер студија на београдском Медицинском факултету и Факултету организационих наука петком и суботом у Београд вози шофер, који их чека док не заврше с предавањима, а затим их враћа у Нови Сад.

Лидија Бјеловук се раније помињала као једна од кандидаткиња за нову директорицу новосадске филијале РФЗО, док Милена Табаковић обавља функцију помоћнице директора.

Недавно је у Фонду промењена систематизација према којој је за обављање тог посла довољно две године стажа, уместо досадашњих пет. Милена Табаковић је по занимању стоматолог, а у струци је провела годину и по дана, пише 021.

Тај радио је навео да није успео да добије одговор од РФЗО на изнете тврдње.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

10.12.

2013.

Александар [нерегистровани] у 17:18

Када фукара зајаше

Типичан пример фукаре која се домогла власти. Фукара, није материјално сиромаштво, већ, пре свега, духовно и морално. Дакле, две младе жене, или девојке, свеједно, обе запослене на таквим местима да им никакав проблем не би био и да плаћају такси од Новог Сада до Београда, узимају службени ауто да би се возиле на предавања. Беда! Наличје демократије. Фукара остаје фукара, па макар се уселила у министарску или гувернерску фотељу. Општа криза у Србији погодује овој "фукаризацији"! На површину испливавају различити "несоји". Не помаже ни мама ни тата.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси