Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Годишње награде Независног друштва новинара Војводине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 12. 2013.

Извор: Бета

Годишње награде Независног друштва новинара Војводине

Годишње награде Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) добили су водитељи Радија АС Дашко Милиновић и Младен Урдаревић, новинар Радија 021 Миодраг Совиљ и новинар и блогер Игор Михаљевић, саопштило је данас то друштво.

Награда НДНВ је намењена новинарима чији се рад у протеклој години значајно издизао изнад просека и који су својим радом допринели расветљавању замагљених зона политичких и друштвених процеса, а додељује се поводом 10. децембра, Дана  људских права.

У образложењу награде наводи се да "Милиновић и Урдаревић својим ироничним и аутентичним наступом у емисији 'Узбудилник', Совиљ кроз истраживачко новинарство које поштује високе професионалне стандарде и Михаљевић пре свега кроз ангажовано блог-новинарство и друштвено деловање - не пристају на задату стварност и показују да новинари и медији могу и морају да је мењају".

НДНВ годишња признања додељује од 2010. године, а досадашњи добитници су новинарке Жужана Серенчеш, Бранка Драговић Савић и Наташа Крстин, новинар Норберт  Шинковић и публициста Мирко Ђорђевић.


Награде ће бити уручене у четвртак, 12. децембра.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси