Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саопштење Покрајинског одбора ДС за Војодину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2013.

Извор: Дневник

Саопштење Покрајинског одбора ДС за Војодину

Покрајински одбор Демократске странке за Војводину је уложио жалбу на предлог за извршење наводног дуга који му је упутио “Дневник Војводина прес”, и тај предмет се тренутно налази пред судом.

Покрајински одбор ДС је измирио све уговорне обавезе према “Дневник Војводина пресу” из предизборне кампање,  указује на то да вест о наводном дугу која се данас појавила представља злоупотребу тешке финансијске ситуације у којој се налазе новинари, зарад обрачуна са политичким противницима оних који су “Дневник” узурпирали.

Покрајински одбор ДС подсећа и да је злоупотреба ове угледне новинске куће и новинара који су у њој професионално обављали свој посао започела још у фебруару када је противзаконито промењен главни и одговорни уредник, а због те узурпације је у априлу месецу покренута тужба. Због нове пристрасне и навијачке уређивачке политике, која је пратила ову противзакониту промену, са “Дневником” су након дуго година сарадњу прекинули доајени нашег новинарства попут Теофила Панчића и Ђорђа Рандеља, али и многи други.

Жалосно је то што нови власници “Дневника”, који су до власништва над најстаријим новосадским листом дошли противзаконито, урушавају годинама грађени углед ове новинске куће и користе “Дневник” да пласирају неистине о политичким противницима.

22. новембар 2013.
Информативна служба ДС
Нушићева 6/ИИ,
11000 Београд, Србија
Одговор нашег уредника сутра

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси