Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обележен Светски дан телевизије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 11. 2013.

Аутор: Биљана Јовичић Извор: РТС

Обележен Светски дан телевизије

Сусретом младих колега и ветерана Радио-телевизије Србије обележен Дан телевизије, који су Уједињене нације усвојиле пре 17 година.

 

Светски дан телевизије, које су Уједињене нације установиле пре 17 година, обележила је и Радио-телевизија Србије сусретом младих колега и ветерана наше куће.

Пионири телевизије у Србији и младе колеге као домаћини заједно су, тачно у 12 и 5, обележили Дан телевизије. Појављују се и у кратком филму у коме, свако из свог угла, говори о заједничком послу. То је била добра прилика да младе колеге упознају ветеране.

"Упознала сам Зорана Симјановића и музичке продуценте који су оставили дивне снимке који могу да значе будућим генерацијама у њиховим образовању и новинарском послу", каже млада новинарка РТС-а Тијана Лукић.

И легендарни сниматељ емисије "Коцка, коцка, коцкица" посаветовао је младе колеге.

"Неопходно је предати се ономе што радиш, и како је рекао Каменко Катић, максимално ћу урадити то што могу, неко ће то урадити боље, јер више зна од мене, али ја колико знам даћу све од себе, своје срце да то буде како треба", напомиње сниматељ у пензији Никола Ђурашковић.

Нови људи су и нова снага за Редакцију историографије која је претходних година бринула о обележавању Дана телевизије.

Уредница у Редакцији историографије РТС-а Бојана Андрић сматра да је данашња приредба другачија и некако занимљивија. "Наше младе колеге с којима смо радили ове три недеље заиста су сјајне, одлични стручњаци у свом послу и врло прилагодљиви. Они се такође нису знали до пре неколико месеци, а већ заједно раде као једна породица", истиче Андрићева.

Циљ овогодишњег обележавања Светског дана телевизије јесте скретање пажње на значај подршке развоју телевизије како би се обезбедили бољи услови за давање непристрасних информација.

Генерална скупштина УН 1996. године прогласила је 21. новембар за Светски дан телевизије, јер је на тај дан одржан први светски телевизијски форум, на којем су се окупиле кључне медијске личности како би размениле ставове о порасту значаја телевизије за савремено друштво.

Светски дан телевизије обележава се, према препорукама УН, глобалном разменом програма, са акцентом на теме које подстичу културну размену, промовишу мир, толеранцију, сигурност, друштвени и привредни развој.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси