Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одлуку о захтеву Марковића ћу донети сам
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 11. 2013.

Извор: Бета

Одлуку о захтеву Марковића ћу донети сам

Председник Србије Томислав Николић изјавио је у четвртак да ће о захтеву за помиловање бившег шефа Ресора државне безбедности Радета Марковића одлучити ако и када тај захтев продје све процедуре и додје до њега.

 

Председник Србије је у изјави новинарима у Брусу истакао да он самостално доноси одлуку да ли ће неки осудјеник бити помилован или не, и да на то не смеју да утичу ни влада ни јавност, нити било ко други.

"Председник мора да донесе одлуку сам, а то значи да ће је донети сам, ако тај захтев, када продје све процедуре, додје код њега", рекао је Николић упитан о захтеву Радета Марковића за помиловање.

Николић је рекао да такав захтев мора да испуни много услова, то јест да се о њему изјасни затвор у коме Марковић служи казну, суд који га је осудио, Министарство правде, па Комисија за помиловање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси