Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  БИА: Добили смо захтев тужиоца о досијеима Радета Марковића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 11. 2013.

Извор: Бета, Нови магазин

БИА: Добили смо захтев тужиоца о досијеима Радета Марковића

Безбедносно информативна агенције (БИА) је добила захтев специјалног тужиоца за организовани криминал Миљка Радисаљевића да му достави информације о досијеима који су наводно код бившег шефа Државне безбедности Радомира Марковића, речено је данас у БИА.

 

У служби је Новинској агенцији Бета речено да ће на захтев тужиоца бити одговорено, али да не постоји законски рок до када то треба да се учини.

Радисављевић је од БИА затражио одговор о досијеима који су наводно код бившег шефа Државне безбедности Радомира Марковића који издржава казну од 40 година затвора.

"Захтев је упућен како би се проверили наводи осуђеног Марковића и то са налогом да се у случају налажења спорних 15 досијеа они одузму од лица у чијем су поседу", рекао је Радисављевић.

Владина Комисија за истраживање убистава новинара саопштила је након разговора са Марковићем да је он запретио да ће, ако га не оставе на миру поводом истраге о убиству Славка Ћурувије, објавити 15 досијеа "што би имало несагледиве последице и по њега, и по државу".

По том саопштењу, бивши шеф Државне безбедности је у документованом разговору с једним чланом Комисије навео да његова супруга поседује 15 тајних досијеа и да ће их у случају да полиција "направи још један корак", објавити у "свим европским новинама и још негде".

Марковић је потом у писму листу Политика негирао да је уцењивао државу, а поседовање тајних досије негирала је и његова супруга. 

Радомир Марковић (67) осуђен је на 40 година затвора због убиства четворице функционера Српског поркрета обнове на Ибарској магистрали 1999. године, и бившег председника Србије Ивана Стамболића 2000. године.

Марковић од 2001. затворску казну издржава у специјалном затвору у Забели, а недавно је затражио помиловање од председника Републике.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси