Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претње и напад на новинарку у Бањалуци
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 11. 2013.

Аутор: С. Д. Извор: Данас

Претње и напад на новинарку у Бањалуци

Антикорупцијска лига Балкан протестовала је због „претњи и напада на новинарку Нађу Диклић“, која је један од оснивача и представница Лиге у БиХ. Како је саопштила ова НВО, током ноћи у понедељак Нађи Диклић разбијен је аутомобил, паркиран испред њеног стана у центру Бањалуке.

Овај напад на новинарку догодио се само десетак дана након учесталих претњи које је примала посредно и непосредно, а пошто је као представница Аниткорупцијске лиге Балкан у Босни и Херцеговини, пре отприлике две недеље у Београду против Милорада Додика поднела кривичну пријаву због ратног профитерства и међународног кријумчарења нафте преко Балкана 1990-их година, саопштила је Лига.

„Позивамо полицију у Републици Српској да нападнутој новинарки пружи заштиту и да јој јамчи личну безбедност, њену и њене породице у Бањалуци, а о целом ћемо случају обавестити међународне институције и амбасаде у Босни и Херцеговини“, наводи се у саопштењу организације која од полиције захтева да у што краћем року пронађе починиоца кривичног дела.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси