Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чеда: Ђиласе, објављивао си неистине у твом Пресу!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 11. 2013.

Аутор: Марија Малеш Извор: Курир

Чеда: Ђиласе, објављивао си неистине у твом Пресу!

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић рекао је, у емисији „Упитник“ на РТС, председнику ДС Драгану Ђиласу да нема смисла да кука на таблоиде тврдећи да воде харангу против њега будући да је имао сопствене новине Прес, у којима је објављивао неистине о Јовановићу.

Чедомир Јовановић је тиме практично потврдио писање Курира, који је још прошле године објавио да је Ђилас, уз Мирослава Мишковића, био власник дневних новина Прес. Курир је писао да је Ђилас ове новине угасио јер је на тај начин желео да избегне одговоре на оптужбе о лажирању тиража и освајању медијског простора преко рекламног простора.

Иначе, овој Јовановићевој тврдњи претходила је дебата у којој му је Ђилас пребацио договарање о уласку у власт с првим потпредседником Владе и лидером СНС Александром Вучићем. Ђилас је казао да не види како Јовановић може да се договара с Вучићем „у земљи у којој се води једна општа харанга на опозиционе лидере, која се задужила десет милијарди за две и по године, у којој се распада економија.“

- Шта је харанга? - упитао је Јовановић.

Ђилас је одговорио да је харанга „то што се хапсе људи, што се стално говоре клевете...“

- А нису се говориле раније?! - упитао је лидер ЛДП председника демократа. Ђилас је рекао да „није приметио да се то радило на овакав начин“. На то га је Јовановић питао да ли треба да га подсети да је, како је истакао, у његовим новинама Прес сто дана заредом објављивана Јовановићева фотографија с неистинитим подацима.

- Па, сто дана заредом у вашем Пресу сте објављивали моју фотографију с поруком да живим на Дедињу, док сам ја живео на Новом Београду - нагласио је Јовановић.

Интересантно је да председник ДС на ову Јовановићеву опаску није узвратио да није тачно да је био власник Преса. Уместо тога, Ђилас је само рекао да је „ружно то што говори“ Јовановић и да то „иде њему на част“.

Свађа због Вучића

Јовановић: Ђиласе, опседнут си!

Јовановић је питао Ђиласа и зашто је опседнут његовим односом с Вучићем, наводећи да у томе не види корист за Београд и Београђане. Ђилас је казао да није опседнут, али је оценио да је приступ Вука Драшковића, који је отворено рекао да жели да СПО буде на листи СНС - поштенији. Јовановић је казао да ЛДП не крије свој однос ни са једном странком и додао да политичари треба да понуде земљи нешто нормално. Београд се налази у ненормалним околностима већ две године - оценио је Јовановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси