Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Селаковић се негативно изјаснио о помиловању Марковића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 11. 2013.

Извор: Танјуг

Селаковић се негативно изјаснио о помиловању Марковића

Министар правде Никола Селаковић рекао је данас да се негативно изјаснио о помиловању бившег начелника ресора Државне безбедности Радомира Марковића, будући да је реч о тешким кривичним делима која утичу на јавно мњење.

 

"Када је реч о изузетно тешким кривичним делима која утичу на јавно мњење, на опште стање свести у Србији, о кривичним делима која указују на мрачне и тамне делове прошлости, мој став ће бити такав", поручио је Селаковић.

Министар правде је новинарима у парламенту рекао да се доношењем негативног става руководио и оним што је наведено у судској пресуди.

Он је објаснио да је у складу са законским овлаштењима као ресорни министар позван да да мишљење председнику Републике по молби за помиловање сваког лица које тражи помиловање.

Министрар је рекао да је добио достављено мишљење суда који је донео осуђујућу пресуду, као и да је добио мишљење у којем се извршава изречена санкција и да је дао мишљење које се не разликује од мишљења суда а то је негативан став.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси