Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Антић разговарао са Марковићем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 11. 2013.

Извор: Танјуг, Б92

Антић разговарао са Марковићем

Саветник председника Оливер Антић потврдио је да је разговарао с Радомиром Марковићем о његовом захтеву за помиловање, али да му помиловање није обећао.

 

Он је навео да о томе одлучује председник Републике.

Он је додао и да том приликом Марковић није помињао 15 тајних досијеа о којима се говори у саопштењу Комисије за истраживање убистава новинара.

Антић је телевизији Прва рекао да је с Марковићем разговарао и о убиству новинара Славка Ћурувије и да му је бивши шеф ДБ рекао да нема никакве везе с тим и да ништа не зна о том убиству.

Комисија за истраживање убистава новинара раније данас је саопштила да је бивши шеф Државне безбедности Радомир Марковић рекао у документованом разговору с једним чланом те Комисије да поседује 15 тајних досијеа, чије би објављивање имало "веома озбиљне и несагледиве последице по њега и по државу".

Антић је рекао да Марковићу није обећао помиловање, јер како је казао, о томе одлучује председник Србије.

"Цела ова процедура подразумева да председник Србије испред себе има сва три предлога - мишљење суда, мишљење Министарства правде и комисије", рекао је Антић.

Он је навео да му се Марковић жалио на казну од 40 година затвора наводећи да је могао да добије 15 година, као и да то, како је рекао Антић, није у надлежности комисије.

Антић је рекао да му приликом сусрета Марковић није поменуо досијее и истакао да о њима ништа не зна.

Осим о помиловању, њих двојица, додао је Антић, разговарали су и о убиству новинара Славка Ћурувије и навео да се то убиство мора решити.

"Марковић ми је рекао да нема појма са тим, да нема никакве везе", рекао је Антић.

Некадашњи начелник Ресора државне безбедности (РБД) Радомир Марковић поднео је захтев за помиловање председнику Србије Томиславу Николићу.

Министарство правде и државне управе је, сходно законској процедури, дало мишљење о том захтеву и проследило га председништву, речено је Танјугу у том министарству.

Радомир Марковић (67) је осуђен на 40 година затвора за убиство четворице функционера СПО на Ибарској магистрали и Ивана Стамболића и издржава затворску казну у специјалном затвору у Пожаревцу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси