Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Никола Мирков: Отишао је велики новинар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2013.

Извор: РТС

Никола Мирков: Отишао је велики новинар

Александар Тијанић је био брзомислен, изузетно духовит и вешт полемичар, каже директор Телевизије Београд Никола Мирков. Тијанићевим одласком отишао је велики новинар, оценио је Мирков.

 

Директор Телевизије Београд Никола Мирков рекао је у Дневнику РТС-а да је Александар Тијанић био брзомислен, изузетно духовит и вешт полемичар.

Мирков је истакао да му представља велику част то што је Тијанић прву рубрику на телевизији објавио у време када је он био главни уредник забавно-рекреативног програма. Како каже, тога се радо сећа.

"Памтићу чињеницу да смо се огледали у његовим врлинама, саображавали његовим врлинама и негде прилагођавали ономе што смо сматрали манама", рекао је Мирков.

"Био је метроном за наше свакодневне активности, стални пробни камен када о нечему одлучујемо и сигуран сам да се његовим одласком не завршава само једна епоха, него са сцене одлази јединствени случај", истакао је Мирков.

Говорећи о сарадњи са Тијанићем, Мирков је рекао да су чак и онда када се нису слагали знали да извуку неку заједничку поруку.

"Згранут сам, ово нисам очекивао. Знао сам да ће РТС бити у тешким околностима када оде Тијанић. Мислио сам да ће то бити у мају, и размишљао о тим својим данима, то је месец дана у којем је требало да га овде надживим", рекао је Мирков.

Мирков је оценио да је Тијанићевом смрћу "отишао један велики новинар, један самосвојни човек, један занимљиви креатор".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси