Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка Радио Новог Сада награђена на "Интерферу"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2013.

Извор: РТВ

Новинарка Радио Новог Сада награђена на "Интерферу"

На Међународном фестивалу репортаже и медија "Интерефер" у Апатину, у категорији радијске репортаже, новинарка Радио Новог Сада (РНС) Ирина Самопјан освојила је треће место за репортажу "Спасилац".

Пристигло је 180 радова из наше земље, региона и Европе, а међународни жири је у пет категорија одабрао и наградио дела која својом аутентичношћу доприносе афирмацији репортаже.

За нашу колегиницу, више пута награђивану на различитим фестивалима, и најновија награда доказ је слушаности репортажа.

Новинар и фоторепортер Новинске агенције Тањуг Марко Петковић и Јарослав Пап награђени су данас на 18. Интернационалном фестивалу репортаже и медија ИНТЕРФЕР.

Петковић је у категорији новинске репортаже освојио друго место за репортажу "Дрином плутало 15.000 морнара", Пап треће за "Поплаве на Дунаву 2013", тако да су добили плакете Златна Ника.

Гран при фестивала и статуа Богиња Ника припали су Сањи Драгићевић Бабић из Радиотелевизије Србије за "Мајка храброст - Живот за Николу", саопштила је Дирекција фестивала који је одржан у Апатину.

У катерегориј Видео репортажа прво место и статуу Златна Ника освојила је Јована Џинић, ПРВА ТВ, са репортажом "Афера трава", друго место и плакету Златна Ника Јелена Божовић - РТС дописништво Ужице, са репортажом "Време орлова" и треће место и плакету Златна Ника Биљана Тодоровић Георгијевска, Македонија, "Скопље се сећа", као и Михаило Вуловић, Академија уметности Београд, "Африканац".

Дипломе ИНТЕРФЕРА Златна Ника добили су Бранко Станковић, РТС “Зло је било јаче”, Јована Штетин, Телевизија Б92 „Војвођанске приче“ и Радован Лазаревић, РТС-дописништво Ваљево за "Лане у школи".

У категорији Радио репортажа прво место и статуа Златна Ника припали су Мирославу Нешићу, Радио Београд 1, за рапортажу “Затворено небо”, друго место и плакета Златна Ника Драгославу Симићу, Радио Београд 2, за “Волим да слушам музику Алекса Буфона” и треће место и плакета Златна Ника Даници Гудурић, Радио Слободна Европа, Прибој, за "Преплитаје живота"” као и Ирини Самопјан, РТВ Војводина, за репортажу “Спасилац”.

Дипломе ИНТЕРФЕРА Златна Ника добили су Ивана Георгијев, ФПН Београд, за репортажу “Сефардски јевреји на Балкану” и Ивана Весић / Дамир Гођевац, Радио Београд 202, за репортажу “О брендирању и другим демонима”.

У категорији Новинска репортажа прво место и статуу Златна Ника освојио је Зоран Шапоњић, Курир, с репортажом “Све ће то Вучија позлатити”, друго место и плакету Златна Ника добио је Марко Петковић, Тањуг, с репортажом “Дрином плутало 15.000 морнара и Момчило Петровић, Блиц, с репортажом “Боже, ако читаш Блиц...”

Треће место и плакету Златна Ника освојили су Катарина Живановић, из листа Данас, с репортажом “Православни свештеник у муслиманским молитвама” и Владимир Лојаница, Блиц, с репортажом “У Црној Гори возови јуре 80-85”.

Дипломе ИНТЕРФЕРА Златна Ника добили су Вук Мијатовић, Вечерње Новости, с репортажом “Поверила ми дете”, Жељко Марковић, Дневник, с репортажом “Странац који се никада није насмејао” и Милорад Ђоковић, Колубара, с репортажом “Диригенти даноноћно ослушкују копове”.

У категорији Фото репортажа прво место и плакета Златна Ника припали су Немањи Панчићу, Камерадес, с фото репортажом “Преживео је” и “Кругови”, друго место и плакета Златна Ника припали су Горану Срданову, Блиц, за фото репортажу “Председник, премијер и остали” и Зорану Рашићу, Академија уметности, за репортажу “Живот на селу”, треће и плакету Златна Ник Јарославу Папу, Танјуг, за фото репортажу “Поплаве на Дунаву 2013.”

Плакете ИНТЕРФЕРА Златна Ника добили су фоторепортер Дарко Дозет, Вечерње новости, за фотографију "„Диснотор" и Александар Терзић за „"7 секунди Србија“".

За друштвено одговорну репортажу прво место и статуу Златна Ника је освојио Ратко Дмитровић, Вечерње новости, с годишњом продукцијома репортажа, друго место и плакету Златна Ника освојили су Силард Ковач/ Драган Гмизић, Нови Сад, за “Нови живот баре Семењаче” и Милева Малешић, ТВ Форум, Пријепоље, за репортажу “Селу у походе”.

Треће место и плакету Златна НИКА добила је Ружа Хелач, Војвођанска зелена иницијатива, за “Гунарош”.

Диплома ИНТЕРФЕРА Златна Ника припала је Николи Медићу, Радио Апатин, за репортажу „Старе куће за нови живот“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси