Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Без напретка у примени Медијске стратегије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2013.

Извор: Бета

Без напретка у примени Медијске стратегије

У Србији није остварен напредак у спровођењу Медијске стратегије, нека кључна питања у области медија и даље нису решена, док кампање у појединим таблоидима против појединаца и независних тела изазивају забринутост, оцењује се у годишњем извештају Европске комисије.

У Србији није остварен напредак у спроводјењу Медијске стратегије, нека кључна питања у области медија и даље нису решена, док кампање у појединим таблоидима против појединаца и независних тела изазивају забринутост, оцењује се у годишњем извештају Европске комисије.


У извештају, објављеном 16. октобра, наводи се да је у Србији клевета декириминализована, говор мржње уведен као отежавајућа околност и да је формирана комисија за расветљавање убистава новинара, што је допринело поновном покретању неких истрага.

Наводи се да измене закона о јавном информисању сада спречавају државу да оснива јавне компаније у медијском сектору, али се наглашава да су потребни додатни кораци да би се спровела Медијска стратегија.

"Медјутим, напредак није остварен у примени Медијске стратегије. Транспаретност медијског власништва и финансирање сектора још мора да се свеобухватно решава, посебно када је реч о финансирању из буџета", наводи се у извештају.

Констатује се и да још нису усвојена законска решења за јавно инфоримсање и медије, као и закони о електронским медијима и јавним сервисима.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси