Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Усавршавање у Школи веб-новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 09. 2013.

Аутор: Д. И. Извор: Политика

Усавршавање у Школи веб-новинарства

Усавршавање на даљину могуће је и за оне који се баве новинарством: пет полазника који живе у Њујорку, Тел Авиву, Зрењанину и Београду недавно је завршило Школу веб-новинарства Удружења новинара Србије (УНС).

 

– Ово је била прва генерација полазника који су пратили наставу на даљину уз помоћ посебног линка и софтвера, а предавања су одржавана сваког викенда од 9.

марта до 26. маја у УНС-у – објашњава Драгана Бјелица, координаторка школа које организује УНС.

Цео курс коштао је 33.000 динара, што је, по речима наше саговорнице, јефтино када се узме у обзир се за тај новац у Великој Британији и другим земљама може добити само једнодневно усавршавање.

– Имамо изузетно добре стручњаке и предаваче, а полазници су могли директно да им постављају питања током наставе – каже Драгана Бјелица.

Полазници су пратили наставу директно, тако што су уз помоћ софтвера и посебних шифри улазили на сајт школе и укључивали се у предавања.

– Сви наши ђаци били изузетно мотивисани и спремни да уче и били су задовољни стеченим знањем. Усавршавање на овакав начин је велика предност нових технологија, али важно је да се испуне одређени услови: да постоје добра презентација, квалитетни предавачи и да се полазницима јасно објасни шта ће да науче и шта добијају за новац који улажу – истиче Драгана Бјелица.

У УНС-у ускоро планирају нову Школу веб-новинарства на даљину, за коју, како кажу, већ има заинтересованих.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси