Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ДС би да ућутка медије, смета им Цане Суботић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 09. 2013.

Аутор: A. T. Извор: Информер

ДС би да ућутка медије, смета им Цане Суботић

Лидер ДС Драган Ђилас не може да брани медијима да преносе било чије изјаве, па ни Станка Суботића Цанета!

 

Коментаришући оптужбе председника ДС да медији дају „недопустиво пуно простора Суботићу“, који демократе оптужује за монтиран процес и пљачку имовине, Информерови саговорници поручују да је уређивачка политика искључиво ствар уредника и новинара.

Право на говор

Ђилас је јуче рекао да је „срамно да се човеку који је седам година био на Интерполовој потерници дозвољава да блати породицу Зорана Ђинђића и напада противнике оних који су му омогућили повратак“.

- Недопустива је атмосфера у којој је Суботић медијска звезда, активан учесник у политичком животу и човек који сматра да има морално и свако друго право да оптужује убијеног премијера, његову породицу, ДС и људе који су ризиковали живот у борби против организованог криминала - истакао је Ђилас. Генерални секретар УНС Нино Брајовић истиче да нема ничег спорног у преношењу Суботићевих изјава.

- Није срамно преносити изјаве оних који су осумњичени за кривична дела и против којих се води судски поступак јер нису без права гласа и права да говоре у медијима. Наравно, под условом да изјаве не шире говор мржње и не повређују нечија права, али и да медији омогуће да се чује и друга страна - каже Брајовић.

СНС: Плаше се

Шеф посланика СНС Зоран Бабић оцењује да је „претпоставка невиности“ основн постулат правне државе.

- Суботић није осуђен. Ђилас очигледно сваку критику схвата као тиранију. А колико тираније има у Србији лепо је објаснио амбасадор САД Мајкл Кирби. Да има тираније, Ђилас не би могао да критикује власт у медијима буквално сваког дана - каже Бабић, додајући да је Ђиласов потез несналажење у опозиционом руковођењу некада великом странком.

- Свако има право да искаже мишљење и да за то добије простор у медијима. Суботић није могао раније да дође и све исприча управо зато што су се они плашили шта ће све да каже - закључује Бабић.

Мој угао

Драган Јањић
НУНС

Ствар је уређивачке политике медија да ли ће тако нешто пренети или не. Политичари такође имају право да изнесу свој став.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси