Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучевић: Медији спинују инциденте у Новом Саду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 09. 2013.

Извор: Мондо, агенције

Вучевић: Медији спинују инциденте у Новом Саду

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изразио је данас задовољство због тога што је, после готово четири године, именован начелник управе полиције у Новом Саду и оптужио медије да "спинују" инциденте.

 

"Надам се да ће коначно престати медијско спиновање сваког инцидента из Новог Сада јер је приметно да ниједан други град не добија толику негативну медијску пажњу, као наш град", оценио је Вучевић у саопштењу.

Градоначелник је захвалио "највишем државном врху" због именовања начелника полиције и његовог заменика, и изразио уверење да ће они сада "још активније, жешће и офанзивније" да раде свој посао и "врате осећај безбедности на улице града".

За начелника полиције данас је именован Стеван Крстић који је до сада обављао дужност вршиоца дужности начелника полиције, а за његовог заменика Никола Бркић, досадашњи помоћник на пословима криминалистичке полиције.

Градоначелник је изразио уверење да ће Нови Сад у наредној години имати 300 полицајаца више него данас и да ће то повећати безбедности у граду.

Именовање начелника полиције поздравила је данас и Лига социјалдемократа Војводине, која је оценила да Нови Сад "хитно" мора добити од 80 до 300 полицајаца, да би се побољшало стање бебедности.

"Чињеница да је требало четири године да МУП Србије в.д. начелника Полицијске управе у Новом Саду именује у начелника, још једном показује зашто је потребно формирати Полицијску управу за Војводину", навео је ЛСВ у саопштењу.

Та странка је додала да је овако лоше стање безбедности какво је сада, било незамисливо у Војводини, док је та Покрајина имала своју полицију, пре Милошевићевог "уставног пуча из 1988. године".

Новосадски одбор Демократске странке Србије отказао је за данас најављену протестну акцију "Кад начелника нема, криминалци коло воде", која је требало да се одржи у знак протеста због лоше
безбедности у граду.

ДСС је саопштила да неће бити препрека начелнику полиције да оавља своју дужност, али је навела да и даље има простора за критику премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси