Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Руководство и колегијум РТК2: Немамо надлежност над сајтом RTK Live/RTK 2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 05. 2024.

Аутор: Руководство и колегијум РТК2 Извор: Руководство и колегијум РТК2

Руководство и колегијум РТК2: Немамо надлежност над сајтом RTK Live/RTK 2

Овом приликом руководство и колегијум РТК2 желе да укажу јавности, медијима, новинарским удружењима, надлежним институцијама и међународној заједници, да канал на српском језику Радио телевизије Косова нема сајт, Фејсбук страницу, нити Јутјуб канал под својом надлежношћу.

То значи да сајт RTK Live/RTK2 не уређује уредништво РТК2, већ уредница онлајн медија, која нема одговорност пред руководством РТК2. 

У последње време на сајту RTK Live/RTK2 примећене су вести у којима се износе паушалне оцене и етикетирања која су у супротности са новинарским стандардима. 

РТК2 жели да информише јавност, да је у марту, на састанку са генералним директором РТК затражено да сајт RTK Live/RTK2 буде у надлежности РТК2, а да се у међувремену уклони ознака rtk2. Затражено је, између осталог и да на сајту буде означено ко су уредници.  До данас ништа од наведеног није испуњено. 

Руководство и колегијум РТК2 понављају да РТК2 званично нема сопствени веб сајт и да нису професионално одговорни за вести које се пласирају на сајту RTK Live/RTK2, а које се заправо само преводе и нису изворно преузете као извештаји новинара РТК2 и које су у супротности са свим професионалним и етичким стандардима новинарства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси