Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Штефан Филе: Заштитите Курир
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 01. 2013.

Извор: Курир

Штефан Филе: Заштитите Курир

Петер Стано, саветник комесара за проширење и суседску политику Штефана Филеа у Европској комисији, осудио је претње које су новинари и власник дневног листа Курир добили.

 

- Комисија осуђује све врсте претњи новинарима и нападе на њих. Иако Србија већ пружа неку врсту полицијске заштите новинарима, од изузетне је важности да се српске власти јасно изјасне и осуде све покушаје застрашивања новинара. Такође, веома је важно да српске власти учине све што је у њиховој моћи да све који су умешани у убиства новинара изведу пред лице правде - саопштио је Стано.

Подсетимо, власнику Курира Александру Родићу и запосленима у редакцији стигле су претње смрћу. Након што смо отворили велики број афера због крађе државних пара, веза тајкуна и криминалаца и невероватног богатства државних и градских функционера, у редакцију Курира стигле су претње у којима се наводи да ће власник најтиражнијег листа у Србији проћи као убијени хрватски новинар и власник Национала Иво Пуканић!

- Родић је исти као и његов отац. Завршиће као Пуканић. Живи били па видели - наводи се у поруци која је потписана са „Атентатор“, а која је у редакцију Курира стигла пре седам дана с територије Београда.

У поруци која је у редакцију стигла у понедељак 14. јануара прети се дизањем у ваздух зграде у којој се налази Курир!

- Било би за вас здравије да више не лајете. Ја бих вам поручио да мало размислите. И вас и зграду ћемо дићи у ваздух - наводи се у поруци потписаној са „Анаконда“.

Редакција је истог тренутка о овим претњама обавестила полицију и од државних органа очекује да заштите запослене у Куриру и да што пре утврде ко стоји иза претњи.

Против Н. Н. лица поднете су кривичне пријаве.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси