Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Монтажа Мила Ђукановића и Милојка Спајића на ТВ Хепи и још скандалознији коментар Марића на националној фреквенцији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 09. 2023.

Извор: Нова.рс

Монтажа Мила Ђукановића и Милојка Спајића на ТВ Хепи и још скандалознији коментар Марића на националној фреквенцији

У јутарњем програму ТВ Хепи објављена је данас монитрана заједничка фотографија лидера покрета „Европа сад“ Милојка Спајића и бившег председника Црне Горе Мила Ђукановића. Телевизија која годинама злоупотребљава националну фреквенцију на овај начин је још једном грубо обманула грађане Србије, а све је зачинио коментар уредника и једног од водитеља јутарњег програма Миломира Марића.

„Ми од јутрос покушавамо да решимо природу ручка и састанка између Мила Ђукановића и Милојка Спајића јуче. Добили смо снимак са тог ручка. Велике су недоумице, грађани се јављају да ли Милојко Спајић брише рукавом прљава уста, да ли једе неки сендвич, да ли једе не знам шта. Не знамо шта је јуче било, не знамо да ли договарају око владе. Већина грађана из читавог региона се јављају и мени кажу да је ова сцена… После тога шта је Спајић радио под столом Милу Ђукановићу и кад је изашао на столицу, он је морао да обрише уста рукавом. Људи иду дотле у тој мржњи према Ђукановићу и Спајићу, замисли ти шта они смишљају“, рекао је, између осталог, Марић током свог скандалозног излагања у јутарњем програму.

Марић је закључио да делује као да је на власти и даље Мило Ђукановић, а не Спајић који је мандатар.

Фотографија Милојка Спајића, о којој је Марић говорио, настала је у фебруару ове године кад је на конференцији за медије покрета „Европа сад“ кад је Јаков Милатовић одговарао на питања новинара. Како су тада пренели медији, питању је био радни ручак за новинаре на ком се говорило о одбијеној кандидатури Милојка Спајића.

Међутим, то није спречило Миломира Марића и ТВ Хепи да обману грађана Србије, злоупотребе националну фреквенцију и увреде мандатара за састав нове Владе Црне Горе.

„Ово је прљава пропаганда, захтевамо извињење“

Покрет Европа сад (ПЕС) саопштио је данас да је на телевизији Хепи приказана скандалозна монтажа на којој су функционери ПЕС-а замењени некадашњим председником Црне Горе и бившим лидером Демократске партије социјалиста (ДПС) Милом Ђукановићем.

Из ПЕС су казали да то представља наставак прљаве пропаганде кроз покушај извртања реалности, те повезивања лидера ПЕС-а Милојка Спајића са ДПС-ом.

„Не мешамо се у уређивачку политику ове телевизије на којој гостују многи политичари из Црне Горе, али захтевамо извињење на основу подметања и покушаја дискредитације непрофесионалним извештавањем“, истиче се у саопштењу ПЕС.

Они су додали да такође, очекују и реакцију Агенције за електронске медије (АЕМ), те да ће ПЕС покренути тужбу и у складу са законом тражити адекватну реакцију надлежних.

„Очекујемо да се овим поводом огласе и они политичари који често гостују на Хепи телевизији и који ће се, надамо се, оградити од ових пропагандних и непрофесионалних манира својствених режиму против кога су се борили“, закључује се у саопштењу ПЕС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси