Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Жељко Митровић има поруку за Оливеру Зекић: Забране ме само инспиришу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 08. 2023.

Извор: Данас

Жељко Митровић има поруку за Оливеру Зекић: Забране ме само инспиришу

Власник телевизије Пинк Жељко Митровић огласио се поводом реакције РЕМ-а на низ видео клипова објављених на овој телевизији а у којима је коришћена вештачка интелигенција.

РЕМ је јуче учинио цивилизацијски преседан, и забранио АИ сатиру на телевизији Пинк, верујем да се ова забрана не односи само на сатиру лудог Жекса већ и на потенцијалну АИ сатиру Стевана Сремца, Бранислава Нушића и осталих људи слободног духа, који свакако, у различитим епохама, преплашише и престравише многе“, написао је он.

Како је додао, то нема везе, јер толико тога има у плану, да га забране само инспиришу.

„Поред тога што сам развио технологију која ће свету бити позната тек за три до шест месеци, реших да Рему и Оливери Зекић одговорим на начин којим треба да схвате да нема тих забрана које могу спречити брзину технолошке тв и видео АИ револуције у којој сам тренутно један од светских лидера! Зато ако сте се преплашили сви заједно, шибните ме на месец, као у овој песми, па да можете лепо да се опустите у амбијенту инквизиције и средњег века, јер је тако свакако боље за нас који дефинитивно не припадамо овој суморној и репресивној епохи“, поручио је Митровић.

После реакције председника Србије Александра Вучића које је навео да видео снимци у којима изгледа да неки од лидера (Маринике Тепић, Вука Јеремића и Драгана Ђиласа) опозиције вређају своје колеге из опозиције, није фер, огласио се РЕМ саопштењем у којем подсећају „све пружаоце медијских услуга да су, сходно одредби из члана 47. Закона о електронским медијима, дужни да не пружају програмске садржаје који могу злоупотребити лаковерност гледалаца и слушалаца и да аудио-визуелни садржај не доводи у заблуду јавност у погледу личности, догађаја или појаве који су предмет снимка, нарочито у информативним програмима чија је првенствена намена да на основу чињеница информишу кориснике медијских услуга о актуелним догађајима, личностима и појавама, као и да допринесу њиховом тумачењу и разумевању“.

Након објављивања ових снимала лидер ССП Драган Ђилас најавио тужбу против Митровића и телевизије Пинк.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси