Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Живот (ни)је чудо
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 12. 2012.

Аутор: Радоман Ирић Извор: Врањске

Живот (ни)је чудо

Помози Боже?! Медији у Врању су чекали, чекали, и дочекали: средства пореских обвезника убудуће неће ићи само на рачун Регионалне Радио телевизије (РТВ) Врање.

По принципу, „радио не радио, свира ти радио“, до сада је цео финансијски колач, који у овој години износи око 40 милиона динара, био на располагању запосленима у РТВ.

Шта је та благодет значила овој медијској кући, није тешко претпоставити, а време ће показати како је било лепо газдовати туђим парама.

Град Врање је на овај начин, међу последњим градовима и општинама у Србији, прихватио ово људско, морално, европско и демократско начело да средства намењена за информисање, буду доступна свим медијима под једнаким условима. На овај начин „газде“ буџета су погледале истини у очи.

Услишени су тако бројни апели ОЕБС-а, пошло се у сусрет Медијсокј стратегији и ставовима медијских удружења.

Дуго су се челници локалне власти „отимали“ да не прихвате ово начело, (рекао бих чак да их тo није ни занимало) без обзира што је оно добило подршку чланица Сталне конференције градова и општина. А да су хтели, као што нису, на примеру Бујановца су могли све да науче: тамо су сви медији (највише је њеб портала) упућени на општински буџет. Колико има, толико се и дели. Искључиво се финансирају пројекти.

И медији у Вању, регистровани, овим улазе у нову фазу живота која се зове „пројектно финансирање“. Његово величанство градски Буџет, уместо само једног медијског вентила, сада ће имати најмање осам. РТВ Врање, „Врањске“, ОК радио, Агенција „Врање прес“, РТВ Ритам, Искон радио и Радио Фокус, средства ће добијати искључиво за пројекте, чија ће реализација, европским језиком речено, побољшати квалитет живота грађана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси