Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ако прође – прошло је
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 12. 2012.

Аутор: Гордана Суша Извор: Блиц

Ако прође – прошло је

Они би, то јест власт, АПП, Ако Прође - Прошло је! Покушај, да држава задржи право оснивања медија, после побуне Медијске коалиције, означен је омашком у Предлогу закона о јавним предузећима и обећано је да ће грешка бити исправљена амандманима. Овом „предусретљивошћу“ власти, медији би требало да буду задовољни, иако ће, како изгледа, финално решење бити мршаво, па ће на државним јаслама и даље уживати они медији које је основала локална самоуправа, док не уђу у приватизацију. А када ће то бити, сам бог зна.

Елем, власт је као дала, оно што је требало да да још пре 10 година и сада сви треба да будемо као срећни, а за ових пет месеци већ су угашена два приватна листа “Економист” и “Пресс” и стотину новинарских породица остало је без икаквих прихода и ником ништа! Државне јасле најсигурније су и најстабилније, само за партије на власти и њихову бирократију. И потпуно је јасно да када власт одлучи да сможди неки медиј, то може мање или више перфидно, лако и без оног АПП.

Када видите ону рекламу за подршку пиву, најбогатијим људима у земљи, фудбалерима и њиховом руководству, “делијама” (један је управо награђен амнестијом, док је жртва његовог дивљања остатала доживотни инвалид), ваљда се запитате шта је та иста држава урадила да помогне спаљеном Небојши Трајковићу који није био на стадиону због разоноде већ због посла и интереса
државе.

Ваљда се упитате зашто се све то подудара с поновним појављивањем спискова неподобних медија, које би према мишљењу, за сада мале екстремне групе, требало забранити или је та група све бројнија и има везе и с демонстрацијама “освешћених” студената, израз С. Ивић (ДСС) и барикадама на северу Косова...

Наравно да има везе и то је та “нова” друштвена клима коју доноси нова власт, или је њени бивши савезници користе да нарасту као квасац у млеку. Још ако нам ЕУ поново уведе визе, доживљај већ виђених времена биће потпун.

И тада властима неће бити потребно калкулисање с оним АПП, већ ће све пролазити како је већ једном прошло, нажалост!


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси