Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари РТВ Наташа Крстин и Норберт Шинковић добитници награде НДНВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 12. 2012.

Извор: РТВ, Бета

Новинари РТВ Наташа Крстин и Норберт Шинковић добитници награде НДНВ

Новинарка Радио-телевизије Војводине Наташа Крстин и новинар Радио Новог Сада и Радија Слободна Европа Норберт Шинковић добитници су овогодишње новинарске награде Независног друштва новинара Војводине (НДНВ), саопштило је данас то удружење.

Жири је у образложењу навео да посебно задовољство представља чињеница да су овогодишњи добитници млади новинари.

"Без обзира на велике напоре моћних да новинарској професији одузму њену друштвену, корективну улогу, добитници овогодишње награде показују да у томе нису успели и да се 'бакља' слободног новинарства, и поред отпора, преноси са генерације на генерацију", наводи се у образложењу награде.

НДНВ годишње награде додељује од 2010. године, када су награде добили новинарка Жужана Серенчеш и Бранка Драговић-Савић, док је прошле године признање добио публициста Мирко Ђорђевић.

Свечана додела награда биће уприличена у просторијама Медија центра Војводине у понедељак, 10. децембра.

Наташа  Крстин, рођена 1985. године, новинарством се бави од 2004. године. Била је презентерка на новосадској локалној телевизији Канал 9 до 2006. године, када прелази на РТ Војводина. У међувремену је радила и за ТВ продукцију УрбаНС, а сарадница је и Плаyгроунд продукције од 2010. године. Ауторка је и коауторка бројних емисија, за које је и награђивана.

Ради као новинарка, репортерка, уредница и презентерка поподневног програма РТВ. Наташа је дипломирала 2009. године на Филозофском факултету у Новом Саду, одсек Медијске студије.

Норберт Шинковић, рођен 1985. године, новинарством се, као хонорари сарадник Радија Бачка Топола, почиње бавити са непуних 15 година у омладинском програму Радија Бачка Топола. 2008. постаје хонорарни сарадник Радио-телевизије Војводине, а од 2009. до 2012. ради као новинар програма на мађарском језику Радија Нови Сад. Од 2011. године је дописник Радија Слободна Европа.

Добитник је неколико награда и похвала, међу којима је и регионална специјална диплома за најбољи радијски прилог за промовисање толеранције и интеркултуралности. Од ове године, Норберт је сарадник у настави на Одсеку за медијске студије на Филозофском факултету у Новом Саду.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси