Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији неће бити у Закону о јавним предузећима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 12. 2012.

Аутор: М. Чекеревац Извор: Политика

Медији неће бити у Закону о јавним предузећима

Законом о јавним предузећима неће бити обухваћена област информисања, пошто је влада, реагујући на примедбе опозиционих посланика и медијских удружења, својим амандманима кориговала првобитни предлог према коме је држава могла бити оснивач јавног предузећа у области медија.

 

Брисањем спорне одредбе из закона стављена је тачка на вишедневна оштра сукобљавања позиције и опозиције у српском парламенту.

На јучерашњој седници Одбора за културу и информисање, којој су присуствовали представници свих медијских организација, постигнута је апсолутна сагласност да владини амандмани отклањају све сумње, које је спорна законска одредба могла да изазове.

Помоћник министра културе Драган Коларевић казао је да су ови амандмани резултат договора министара културе и финансија Братислава Петковића и Млађана Динкића и додао: „Нажалост, овај предлог закона није, пре слања у парламент, дошао у Министарство културе, иначе ми бисмо реаговали, пошто је поменута одредба у супротности са медијском стратегијом. У сваком случају, та грешка је сада отклоњена”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси