Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прес фото
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2009.

Извор: Прес

Прес фото


Фоторепортери Преса још једном су се уписали међу најбоље представнике овог заната у Србији, победивши у неколико категорија на такмичењу „Прес фото Србија“. Главну награду однео је Немања Јовановић, за фотографију која приказује детаљ са насилних демонстрација након прошлогодишњег хапшења Радована Караџића.

За најбољу спортску фото-репортажу проглашена је серија фотографија српских рагбиста, коју је такође направио Немања Јовановић. Најбољу репортажу из области уметности фотографисао је уредник фото-рубрике Преса Марко Ђоковић, који је бележио атмосферу са концерата Београдске филхармоније.

Хет-трик фотографа Преса заокружила је победа Ђорђа Којадиновића, за најбољу репортажу из категорије „Живот“, снимљену у једној београдској болници. Лауреат конкурса Немања Јовановић изразио је задовољство због одлуке жирија да гласа за његову фотографију снимљену у драматичним данима након хапшења Радована Караџића, а за фотографије из такође награђене серије о рагбистима рекао је:

- Фотографије изгледају веома старински, и драго ми је да је примећена аналогија са сликама од пре неколико деценија. Српски рагбисти заиста изгледају као са страница „Нешенел џиографика“ педесетих година прошлог века. Одлучио сам се за црно-белу технику, али интензивна жута боја рефлектора који је осветљавао спортисте такође би била врло ефектна - навео је.Немања Јовановић недавно је и на конкурсу „Статуса“ за фотографију године освојио две награде.

Н. Костић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси