Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саслушане новинарке којима је претио Филип Јакшић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 02. 2023.

Аутор: Курир Извор: Курир

Саслушане новинарке којима је претио Филип Јакшић

У Другом основном суду у Београду настављено је суђење власнику нелегалног старачког дома „Ројал“ из Крњаче Филипу Јакшићу у кривичном поступку због претњи новинаркама Курира које су писале о нелегалном раду дома „Ројал“.

На јучерашњем рочишту су у својству оштећених саслушане новинарка и уредница Курира којима је Јакшић претио, а следеће рочиште је заказано за 29. март, кад се очекују завршне речи правних заступника окривљеног и оштећених и крај поступка.

Подсетимо, Друго основно тужилаштву у Београду је против Јакшића подигло оптужни предлог због постојања основане сумње даје учинио продужено кривично дело угрожавање сигурности, за шта је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора. Новинарке којима је претио придружиле су се кривичном гоњењу против осумњиченог Јакшића.

По одлуци Другог основног суда Јакшићу је и даље забрањен прилазак на удаљености од 50 метара новинаркама Курира којима је претио, као и забрана састајања и комуницирања с њима.

Ова мера је Јакшићу првобитно изречена почетком августа, након што је током ноћи новинарки и уредници Курира упутио језиве претње и увреде због писања о ужасном поступању према корисницима и запосленима у дому „Ројал“.

Иначе, након серије текстове у Куриру о нерегуларном пословању, инспекције надлежних министарстава су забраниле рад дома „Роја”, а његови дотадашњи корисници су исељени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси