Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милановић на слободи 1. септембра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2012.

Извор: Б92, Танјуг

Милановић на слободи 1. септембра

Београд -- Некадашњи директор РТС Драгољуб Милановић излази на слободу 1. септембра, после десет година проведених у затвору због погибије 16 радника РТС-а, сазнаје Б92.

 

Наиме, Милановићу 31. августа истиче казна коју је одслужио у пожаревачкој "Забели". Ипак, није сигурно да ће се он истог дана наћи на слободи, јер се против њега води још један поступак пред правосуђем Србије.

Милановићу се, подсетимо, суди у Вишем суду у Београду за злоупотребу службеног положаја приликом доделе станова радницима РТС, које је у завршној фази, а пресуда се, према најавама из суда, очекује врло брзо.

На десетогодишњу казну затвора је осуђен јер је знао да ће зграда РТС-а бити бомбардована а није предузео мере да се запослени те ноћи заштите и евакуишу...

Осим њега за ту трагедију нико није био процесуиран. Надлежно тужилаштво, медјутим, и даље истражује да ли постоји још нечија одговорност за погибију радника.

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић рекао је недавно Танјугу да тужилаштво поступа у том предмету и да нема бојазни да ће тај предмет застарети.

Жанка Стојановић, мајка погинулог радника РТС-а, тражила је од тужилаштва да буду процесуирани сви одговорни, као и некадашњи Врховни савет одбране.

Према Зорићевим речима, Министарство одбране је по налогу тужилаштва доставило сву тражену документацију која се односи на тај догадјај и тужилаштво ради на том предмету.

На следеће суђење због нелегалне доделе станова, које је заказано за 17. септембар, Милановић ће у Палату правде "доћи са слободе", а како је судија Вера Вукотић најавила на претходном суђењу, у септембру ће бити саслушан вештак и два сведока, заказане завршне речи, после чега ће уследити првостепена пресуда.

Некадашњи директор РТС-а је један од ретких осуђеника који је своју затворску казну одслужио у целости. Једно време у затвору је имао привилегије и доспео је у отворени третман али су му оне брзо укинуте након реакције породица жртава трагедије.

Милановић је приликом почетка судјења за станове негирао наводе оптужнице која га терети да их је нелегално доделио запосленима у тој медијској кући, истичући да је процес против њега политички монтиран и да се не осећа као осудјеник већ "као ратни заробљеник НАТО пакта и њихових сарадника у Србији".

Коментари (1)

Остави коментар
пет

03.08.

2012.

Комнен Сератлић, није надимак [нерегистровани] у 17:22

Зна се, зна се ко је знао

Издржао је десетогидишњу робију. Никда се неће сазнати да ли је стварно знао. Мислим да нормалан човјек, а Милановић је нормалан човјек, не би то урадио намјерно. Требало би видјети ко је коме дошапнуо, односно, ко се склонио. Оне који су се склонили, такође је требало процесуирати,а не само Милановића.
Што се станова тиче, покраден је цијели Стамбени фонд саавезних органа, занају се кривци( председници стамнених комисија разни Вујовићи, Ивковићи ,Мараши, посебно Живковићи и надсве поново изабрани министри Динкић и Калановић. Они и Жибковић ће сигурно одговарати пред судом. Упозорили смо Председника Србије да не прави Владу од људи које се мора процесуирарти У сепртембру ћемо рушити Владу због 360 покдарених станова, 137 вила и кућа, те 350 милиона динара.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси